Krausz Emma írásai

Írók egymás között – A kétnyelvűségről

2020. október 04. - krauszemma

35.pngAz elmúlt hónapok sok-sok teendői miatt most érkezem augusztusi témánkkal, a kétnyelvűséggel. Milyen nyelveken tanulok és dolgozok, mit jelent számomra a két- és többnyelvűség? A lányok nevére – Fanni, Gabi és Klári – kattintva olvashatjátok valamennyiük véleményét a témában.

Tovább

Dalpremier – Az XL azt jelenti, extranagy szeretet

„Szépek vagyunk, belső ragyogással, mert hagyjuk a lelkünket is megszólalni”

blog_hu_1.pngA mai világban a test sokszor kerül a márkák és a címlapok kereszttüzébe. A társadalom nyomására jó néhányan láthatatlan elvárásokkal küzdenek, hogyan legyenek vékonyabbak, szebbek, miközben a valódi boldogság nem a számokban, hanem az egészséges jóllétben rejlik. Abban, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A következő cikkben bemutatom nektek ALISA-val készített közös dalunkat, ami a testet és életet ünnepli. Ez az XL means Xtra Love.

Tovább

Írók egymás között – Mire jók a rosszfiúk?

35.pngA legutóbbi Írók egymás között témánk a rosszfiúk szerepe a regényekben. Ha már egyszer körbejártuk a férfikaraktereket, nem hagyhattuk ki, hogy ne nézzünk a téma mélyére. Valójában kik is a rosszfiúk, és számunkra íróként mit jelentenek? A lányok nevére – Fanni, Gabi és Klári – kattintva olvashatjátok valamennyiük cikkét.

Tovább

Írók egymás között – Egy regény születése

35.pngAz utóbbi Írók egymás között témánk a szerkesztési folyamatokról szólnak; miként is bánunk a szövegeinkkel? Ebben a cikkben igyekszem kitérni mindenre, amit az Osztálykép kapcsán tapasztaltam, és mesélek nektek arról is, hogy íróként hogyan látok a szövegek ellenőrzéséhez. Olvassátok el az Írók egymás között lányainak (Fanni, Gabi és Klári) is a véleményét a témában!

 

 

Tovább

Atlasz-projekt: 06. Szaturnusz


20.pngAz Írók egymást között lányaival töretlenül visszük tovább a bolygós kihívást. Fanni fejéből pattant ki az a remek ötlet, hogy a 
Sleeping at Last univerzum ihlette albumára írjunk novellákat. Ezúttal Szaturnusz történetével készültem nektek. A lányok nevére kattintva (Fanni, Gabi és Klári) a többiek novelláját is olvashatjátok.

Tovább
süti beállítások módosítása