Krausz Emma írásai

Tíz szám az Osztályképhez

2018. április 07. - krauszemma

12.pngMost már ismeritek az Osztálykép történetét és a szereplőket. Hogy még közelebb kerüljetek Leventéékhez, bemutatom nektek azt a tíz számot, ami nagy hatással volt rám írás közben.

 

Zene nélkül az Osztálykép is kevesebb lenne. Ezek a dalok sokat segítettek abban, hogy a szereplők fejével gondolkodjak, vagy újra felvegyem a történet szálát. Hol a klipek, hol a szövegek adtak újabb lendületet az íráshoz. Ezért összegyűjtöttem egy listát, hogy ti is megismerhessétek a számokat, és ízelítőt kaphassatok a szereplők kedvenceiből.

 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  ♫Hallgasd meg az egész válogatást a YouTube-on!♫

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

 

 1. Marina and The Diamonds: Teen Idle | ♥ 1 Dorina

Ez a kínos és zavaros tinédzserkor himnusza. Diamandis 2012-es Electric Heart stúdióalbumának egyik legjobb zenéje, a címét egy divatbemutatón látott ruhafelirat adta. Ez a szám őszintén és nyersen beszél a fiatalok gondolatairól, egyúttal Marina vallomásáról, hogyan élte és szerette volna megélni a tinédzserkort.

 

2. My Chemical Romance: Teenagers | ♥ 3 Ákos, Márk, Levente (+18 érzékeny téma miatt)

Ha punk rock számok, akkor az MCR-rel kezdem. A The Black Parade albumuk zseniális és újrahallgatós. Ez a gyöngyszem egy kötelező keserű pirula, ami még csak kísérletet sem tesz arra, hogy tökéletesnek mutassa a világot.

 

3. Twenty One Pilots: Stressed Out | ♥ 1 Levente

A fájdalmas nosztalgia, a felnőttek valósága. Ez a röviden a Stressed Out. Mindig a mai iskolások jutnak róla eszembe, akik bizonyos dolgokban hamar felnőnek, rengeteg tanulnivalójuk és különfoglalkozásuk van, de egyre kevesebb idejük az életre.

 

4. Red Hot Chili Peppers: Otherside |  ♥ 1 Ákos

Ez a szám közel húszéves, de még mindig örök, biztos előkelő helyet foglalna a rockzene képzeletbeli panteonjában. Csodálatos íve, csodálatos klipje és kegyetlenül őszinte szövege van. Valahányszor meghallgattam, könnyen felidéztem vele Ákost.

  

5. The Weeknd: The Hills | ♥ 1 Dávid (+18 a káromkodás és érzékeny téma miatt)

The Weekend jött, látott és győzött. A kanadai énekes ideje ezzel a számmal érkezett el 2015-ben. Hipnotikus, baljóslatú és veszélyes, olyan, mint egy gyenge pillanatban elszólt beismerés. Hatalmas erővel bír nálam a szöveg és a klip is.

 

6. Gotye: Hearts a Mess | ♥ 5 Ákos, Dorina, Márk, Dávid, Levente

Nem akkora siker, mint a Somebody That I Used to Know, de legalább annyira jó a szövege és különleges a klipje. Egyes elemei előhívják a klasszikus Pink Floyd-kalapácsmenetet, amelyek kiemelik az egyén fontosságát, a szövege pedig egy megromlott, se veled, se nélküled kapcsolat történetéről mesél.

  

7. Hozier: Take Me to Church | ♥ 3 Ákos, Levente, Ida (+18 a dalszöveg és a videó érzékeny tartalma miatt)

Komor, sötét, erős hangulatú. A szövege egyben szól a szexről, a csalódásokról és a legelemibb dologról, mi teszi az embert emberré. A klip ezt a mondanivalót egészíti ki a meleg párral: az összes szexuális irányultság természetes, és a szerelem mindenkié.

 

8. Carpark North: Human | ♥ 3 Levente, Márk, Ákos

A dán elektronikus rock banda zenéje friss, pörgős és ütős. A Human számuk a 2008-as FIFA videojáték válogatásán is szerepelt.

Odavagyok a klipért. Tetszik a gondolat, hogy a gyerekek egyedül az iskolában bemutatnak egy-egy életképet. Az egész videó fura, a figurák különösek, mégis életszagúak és nagyon is emberiek.

 

9. Fun. ft Janelle Monae: We Are Young | ♥ 6 Levente, Ákos, Ida, Dávid, Márk, Dorina (+18 érzékeny tartalom miatt)

Ebből a számból süt a Carpe diem életérzés. A fiatalok tombolnak, szeretnek, táncolnak és élnek a klipben. Rávilágít az egyszerű, de őszinte kis csodákra, milyen fontos megélni és megragadni a pillanatot. Ugyanakkor a dal szövegből kitűnik a Carpe diem árnyoldala is.

 

10. Dido: Thank you | ♥ 1 Ida

Régebben Eminem Stan című számával ismertem meg Didót.  A Thank you hangulata nem komor, a dallama kedves, andalító és megnyugtató. Az egész számból árad a hála, az alázat, akárcsak Idából.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  ♫Hallgasd meg az egész válogatást a YouTube-on!♫

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

 

 

Szeretettel:

krausz_emma_aliras.png

 

 

 

Képek forrása:

Pexels.com & Pixabay.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krauszemma.blog.hu/api/trackback/id/tr4115519908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása