Krausz Emma írásai

Mit kell tudni az Osztálykép szereplőiről?

2018. március 25. - krauszemma

12.pngHoztam nektek egy újabb kedvcsinálót. Eddig arról olvashattatok, miről szól a történet, és mit is jelent az LMBTQ betűszó. Most megismerkedhettek a könyv főszereplőivel.

 

 

 

 

 

 

Kálnoki Levente | 17 |

születésnap: 2000. szeptember 12.
horoszkóp: szűz
magasság: 175 cm
súly:
69 kg
szemszín:
barna
hajszín:
sötétbarna
szín:
narancssárga
állat:
szarvas
közmondás:
„Nincsen öröm üröm nélkül.”
hobbi:
kosárlabda, történelmi és művészettörténelmi albumok gyűjtése, YouTube-vloggerek követése, videojátékok, amerikai és japán képregények olvasása
jellemzés:

Levente visszahúzódó, a világ csendes szemlélője. Keveseknek nyílik meg igazán, gyakran bizalmatlan az emberekkel, de ha egyszer valakit megkedvel, örökre a barátjának fogadja.

A családjával rossz a kapcsolata: az édesapjától távolságot tart, a nagyszüleivel nem beszél. Az iskola vált a mentsvárává. Itt tölti a szabadidejének nagy részét, történelem órára készül, vagy művészettörténeti albumokat lapoz át a könyvtárban.

Bár szereti az egyedüllétet és a csendet, a közeli barátaival töltött idő még többet jelent neki, értük bármit megtenne. Éppen ezért értetlenül áll a veszekedések előtt, gyakran saját magát hibáztatja az önbizalomhiánya miatt, így a kimondatlan kötelességének érzi a vitákat elsimítani. Van azonban, hogy annyira megbántódik, teljesen bezár, makacsul hallgat a fájdalmáról, és inkább elviseli mások neheztelését, mintsem megbeszélné és tisztázná a helyzetet. Elsősorban Ákos fesztelensége és lazasága segít neki, hogy újra feloldódjon.

 

Szendrei Ákos | 18 |

születésnap: 1999. augusztus 17.
horoszkóp: oroszlán
magasság:
179 cm
súly:
74 kg
szemszín:
barna
hajszín:
szőkésbarna
szín:
lila
állat:
kutya
közmondás:
„Ki a tűzhöz közel jár, megégeti magát.”
hobbi:
futball, japán képregények és artbookok, afrikai maszkok gyűjtése, videojátékok
jellemzés:
Ákos igazi társasági lény, ő a mozgatórugója a programoknak, a barátait megbecsüli és nagyra értékeli, végtelenül ragaszkodik hozzájuk.

Családszerető, két ikerhúgára, Lénára és Adrira mindig szakít időt, felnéz pszichológus édesanyjára és gyermekorvos édesapjára, akiknek mindenáron meg akar felelni. Éppen ezért kimondatlan elvárásokat támaszt magával szemben, bármibe is fog, azt száztíz százalékon teljesíti.

Bár kívülről erősnek mutatja magát, van sebezhető oldala. Ha megbántják, megkeményíti a szívét.  Nehezen viseli a kudarcot és az igazságtalanságot, gyorsan elveszíti a lelkesedését és elkeseredik. Ilyenkor Levente és barátai iránymutató tanácsai segítenek rajta.

 

Markovics Ida | 17 |

születésnap: 2000. március 9.
horoszkóp: halak
magasság:
160 cm
súly:
72 kg
szemszín:
zöldeskék
hajszín:
barna
szín:
sárga
állat:
bagoly
közmondás:
„Jobb adni, mint kapni.”
hobbi:
olvasás, antikvárium- és könyvtárlátogatás, idegen szavak gyűjtése
jellemzés:

Ida lelkiismeretes, szorgalmas, ő a társaság szíve. Alacsony, kövérkés arcú és zsíros hajú, kinyúlt, divatjamúlt ruhákat hord. Mindannak ellenére, hogy az osztályban nem szívlelik a kinézete miatt, és „Magolónak” csúfolják, mindenkihez van egy-két jó szava.

Bár a családjával vannak nézeteltérései, szereti őket, ezért fel akar érni az elvárásaikhoz. Rengeteget tanul, gyakran öntudatlanul is ebbe menekül, mert ez biztonságot ad neki a külvilággal szemben. A teljesítményére görcsösen ügyel, sokat szorong.

Mivel Ida szabálykövető és merev gondolkodású, kevés barátot szerez. Bár elméletben sok mindent átlát, és a helyén van a szíve, mégis naivan áll a dolgokhoz, visszaélnek a bizalmával és kihasználják, ezért folyamatosan csalódások érik. Hatalmas erénye, hogy képes a megbocsátásra.


Sümegi Márk | 17 | ♂

születésnap: 2000. január 10.
horoszkóp: bak 
magasság:
188 cm
súly:
80 kg
szemszín:
zöldeskék
hajszín:
sötétbarna
szín:
zöld
állat:
medve
közmondás:
„Jó tett helyébe jót várj.”
hobbi:
futball, geocaching, túrázás, kutyasétáltatás, rock zenehallgatás
jellemzés:

A társaság állhatatos tagja. Tekintélyparancsoló benyomást kelt magasságával, közömbös arcával és nyugodtságával. Keveset szól, ha mégis, annak jelentősége van. Csak a közeli barátai képesek olvasni az érzéseiben.

Sokra tartja a szülei munkáját, és jó kapcsolatot ápol két nővérével. Családja mellett Dorina a legfontosabb az életében, mindig védelmezi, sokat jelent neki a barátsága. Ezért is nevezik az osztálytársai „Erényövnek” a háta mögött, hiszen rajta kívül más alig közelítheti meg a lányt.

Bár félelmetesnek tűnik, türelmes, megbízható és szilárd lábakon áll, bármikor van ideje a barátaira.

Báti Dorina | 17 |


születésnap: 2000. szeptember 9.
horoszkóp: szűz
magasság:
167 cm
súly:
54 kg
szemszín:
zöld
hajszín:
szőke
szín:
rózsaszín
állat:
macska
közmondás:
„Ami a szívén, az a száján.”
hobbi: sminkelés, kutyasétáltatás, vásárlás, utazás, kirándulás
jellemzés:

Dorina makacs és öntörvényű, de ha igazán megnyílik másoknak, kedves és érzékeny. Ő az osztály szépe, vékony termetű és hosszú, szőke hajú, temérdek időt fordít a divatra és a saját kinézetére. Népszerű, a lányok istenítik a tökéletessége miatt.

Otthon és az iskolában is lázadozik, és ha valami nem tetszik neki, bátran megmondja a véleményét. Ezzel állandóan összetűzésbe kerül osztálytársaival, hajlamos elvetni a sulykot és másokat megbántani. Egyedül Márk képes hatni rá, az ő véleménye számít neki a legjobban.

 

Végh Dávid | 19 | ♂

születésnap: 1998. április 4.
horoszkóp: kos
magasság:
182 cm
súly:
77 kg
szemszín:
kék
hajszín:
szőke
szín:
vörös
állat:
tigris
közmondás:
„A harag rossz tanácsadó.”
hobbi:
futball, dartsozás, paintballozás, filmnézés
jellemzés:
Dávidra sztárként tekintenek az iskolájában, kiemelten tehetséges a fociban. Eredményeire büszke, magabiztosnak és határozottnak tűnik. Jó kiállású, magas, ugyanakkor van valami veszélyes és nyugtalanító a tekintetében. Igazi vezéregyéniség, népszerű és sokat adnak a szavára, mivel karizmatikus személyiségével megnyeri magának az embereket. Mindig a lehető legjobbat hozza ki magából, veszíteni nem képes és törtető, gyakran a saját érdekeit helyezi előtérbe másokéval szemben. Neki mindennél fontosabb a győzelem.

 

Szeretettel:

krausz_emma_aliras.png

 

 

 

Képek forrása:

Pexels.com & Pixabay.com

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krauszemma.blog.hu/api/trackback/id/tr8915519906
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása