Krausz Emma írásai

Írók egymás között – 2019-es tervek

2019. január 27. - krauszemma

Nemrégiben írtam egy 2018-as évértékelőt, megosztottam veletek a legemlékezetesebb pillanataim. Az újévvel elérkezett az új lehetőségek időszaka. Az Írók egymás között e havi témája a 2019-es írós fogadalmak voltak, de a lelkiismeretemre egy kis nyomást gyakorolva kiegészítettem további tervekkel. Lássuk, mire szeretnék összpontosítani 2019-ben?

 

 

 

 

A január tevékenyen telt, túlvagyok a vizsgákon, megkezdem a második félévemet a gyógypedagógia alapszakon. Hihetetlen, mennyire elfelejtettem, hogy milyen éjszakába nyúlóan tanulni! Most, hogy egy kicsit pihenek a két félév között, megragadom az alkalmat, hogy a terveimről meséljek nektek. Mindenféléről, természetesen az írásról sem feledkeztem meg. Az Írók egymás között csoport többi tagjának cikkét a nevükre kattintva olvashatod – Fanniét, Gabiét és Kláriét.

Idén tovább szeretném folytatni a szerelemprojektem. A Pandóra arcai volt az első önálló világú, történelmi-romantikus regény. Középpontjában három nővér áll – Csehov után szabadon –, akik a 20. század fordulóján élnek és boldogulnak a kor szabta keretek között. A regény a családi köteléket, századelő női sorsot teszi a középpontba. Sok munka van vele, de szeretem, mert megnyugtat, és segít, hogy ráhangolódjak más írásokra.

Ugyanis vannak még regénytervek az írós fiókban. Az elmúlt években sokat foglalkoztatott a pszichológia, és hihetetlen esetekről olvastam. Különösen a tanulmányaim erősítettek meg, hogy továbbra is elmélyedjek a pszichológiai témákban. Egyelőre az a cél, hogy a sok érdekes eset közül egyet válasszak. Addig szeretnék tovább játszani, kisebb ötleteimet novellákban megvalósítani.

Az írás mellett 2019 főszereplője az utazás lesz. Aki szemfüles volt, az évértékelőmben olvashatta a 2018-as élményeim, mekkora jelentőséggel bír számomra, hogy kilépek a nagyvilágba, leküzdöm a szorongásom. Ez egy állandó hullámvasút, de idén sem tétlenkedem, terveim között jó pár utazás áll. Folyamatosan szeretnék erősödni, megismerni ezt az oldalam. Ezekről az élményekről is olvashattok a későbbiekben, az Instagramon mindenképp megosztom veletek, merre jártam, miket láttam, és hogyan éreztem magam.

A másik jelentős lépés, hogy végre kiderült, milyen diétát kell folytatnom, hogy jobb legyen az egészségem. Hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam, mert imádok főzni, és az írás-rajzolás mellett ez a másik szenvedélyem. Ez egy kreatív terep, állandó kísérletezéssel és odaadással. Imádom megosztani veletek Instagramon a legújabb kipróbált recepteket, kreálmányaimat. A legjobb, ha az alapokat megtanulja az ember, a többi az elképzeléseire és ízlésére van bízva.

Hasonló fontossággal bír a testi jólét mellett a lelki. Több éve gyakorlom, több-kevesebb sikerrel a meditációt, és most érzem, hogy eljött megint az ideje, hogy valamiképp lecsendesítsem a gondolataim, befelé forduljak, és lelassuljak. A munkám – pedagógusként dolgozom egy alternatív iskolában – hatalmas odafigyelést és összpontosítást kíván, ezért törekszem a feltöltődésre. Az ilyen pillanatok ígérkeznek a legkreatívabbnak és legtermékenyebbnek.

A másik nagy szenvedélyem a rajzolás, kéz a kézben jár a meditációval és az írással. Szeretném ezt is tovább folytatni a szórakoztatásomra.

Ne feledkezzünk meg a közösségi oldalakról sem. Amikre mindenképp számíthattok: új tartalmak, cikkek, novellák és játékok. Rengeteg meglepetéssel készülök! Tartsatok velem idén is!

 

Ti milyen fogadalommal kezdtétek az újévet? Osszátok meg megjegyzésben vagy saját bejegyzésben!

 

Szeretettel:

krausz_emma_aliras.png

 

 

 Képek forrása:

Pexels.com & Pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://krauszemma.blog.hu/api/trackback/id/tr4715520348

Írók egymás között - Írós újévi fogalmak 2019-re - Gabriella's Writing 2019.02.08. 15:05:18

[…] tegyek a fejemben, hogy mit is várok 2019-ben a munkámtól, mit is szeretnék idén elérni. Emma, Klári és Fanni bejegyzését a nevükre kattintva […]
süti beállítások módosítása